Ali hrepenite po lastnem „koščku raja“? Ustvarite si ga doma

KategorijaFilter
 
 
 
 
 

Ali hrepenite po lastnem „koščku raja“? Ustvarite si ga doma

Streda, 15 apríl 2020
Ali hrepenite po lastnem „koščku raja“? Ustvarite si ga doma

Vsaka od nas želi imeti v stanovanju kotiček, ki bi pripadal samo njej. Tudi v preteklosti so imele kraljice v sobanah prostor, v katerem so se lahko razvajale in urejale. Da dosežete kaj podobnega, vam ni treba kupovati gradu ali izumljati stroja za vrnitev v preteklost.  Popoln kotiček si lahko ustvarite tudi pri sebi doma.

Vsako jutro je v kopalnici velikanski promet. Vsi družinski člani si želijo urediti lase, umiti zobe ali obraz. Da vam ni potrebno z maskaro ob očesu stati v kopalnici in moliti, da vas kdo ne dregne, premislite o oblikovanju lastnega kotička.

Toaletne mizice vsekakor niso pozabljene, svoj prostor bodo našle v vsakem (tudi sodobnem) stanovanju. Zaradi njih boste imeli vso kozmetiko lepo urejeno in vedno na svojem mestu. In še mir boste imeli pri jutranjem ličenju ali večernem odstranjevanju ličil!

Danes je v ponudbi veliko vrst toaletnih mizic. Lahko izbirate provansalsko, princeskino, sodobno ali minimalistično mizico. Preprosto takšno, ki vas bo na prvi pogled očarala.

Poiščite prostor za svoj kotiček

Najpogosteje najde toaletna mizica svoj prostor v spalnici, saj tam imate več zasebnosti kot v dnevni sobi. Mogoče bo potrebno prilagoditi razporeditev sobe, a za svoj košček raja zagotovo boste našli dovolj prostora.  

Če je le mogoče, uredite svoj kotiček v bližini okna. Naravna svetloba ne popači oblik, zato je idealna za ličenje. Mizico pa obrnite tako, da vam sonce ne bo sijalo v oči ali ogledalo nad toaletno mizico.  

Preverite tudi, kako daleč je najbližja vtičnica. Uporabljali jo boste za osvetlitev, a tudi za sušilec ali likalnik za lase.

 

Izberite popolno toaletno mizico

Osnovni element vsakega ženskega kotička je prava toaletna mizica. Idealno v kombinaciji z ogledalom. Mizico izberite tako, da bo skladna z drugim pohištvom v prostoru, ne pozabite pa upoštevati tudi njene velikosti.

Koliko prostora za shranjevanje boste potrebovali? Določene mizice imajo samo eden veliki predal, druge nudijo tudi omarico ali prostor za škatlo za nakit. Načrtujte raje malo večjo potrebo prostora, da boste imeli dovolj prostora tudi za nov nakit ali ličila.

Zrcalce, zrcalce, povej ...

Če ste slučajno izbrali toaletno mizico brez ogledala, hitro dodajte kakšno stensko ali samostoječe ogledalo. Čim večje, tem več boste videli. Praktično je, da takoj v ogledalu preverite, ali se izbrana oblačila lepo ujemajo drugo z drugim.  

Škatle za nakit

Da bo mizica izgledala resnično čudovito, priskrbite si škatle za nakit in odlaganje. Vsa ličila, čopiče, krtače, laki in glavnike lepo razporedite in po uporabi jih vedno vrnite na njihovo mesto. Nič ni hujšega od čudovite toaletne mize, na kateri ležijo kupi praznih posodic in raznoraznega nakita. Ponovno izbirajte na podlagi trenutne potrebe in malo sanjajte o prihodnosti (ko boste imeli še nekaj več nakita). 

Vpeljite v svoje življenje ženske rituale

Naučite družino in tudi samo sebe, da imate pravico do trenutka zase. Do tega, da si uredite lase, negujete polt ali kožo. Da nežno masirate svoja boleča temena po celodnevni službi, ali pa uredite make-up pred odhodom od doma. Vsako jutro in zvečer se usedite k svoji toaletni mizici in posvetite sama sebi dovolj ljubezni in pozornosti. To je čas za vas. Ne pustite, da vam kaj od tega časa odvzamejo partnerji, otroci ali delo. To je čas, kadar se lahko tudi sama sebi zahvalite. Za to, kako čudovita ženska ste.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Polna (Desktop) različica
Rabim pomoč?Rabim pomoč?