Ali opremljate stanovanje? Svetovali vam bomo, katere barve izbrati

KategorijaFilter
 
 
 
 
 

Ali opremljate stanovanje? Svetovali vam bomo, katere barve izbrati

Piatok, 21 február 2020
Ali opremljate stanovanje? Svetovali vam bomo, katere barve izbrati

Barva okolja ima močno vpliva na nas. Prav zato je izbira barv zelo pomembna za občutke, ki jih želimo doseči v svojem domu. Vedeti morate, kako delujejo posamezne barve - samo tako se boste v svlojem domu počutili dobro in se napolnili z energijo za vsak dan.

 

Vsaka barva spodbuja določene emocije. S primerno kombinacijo boste lahko zelo enostavno oblikovali prostor, v katerem se boste počutili zadovoljno, varno in prijetno.  

 

Bela barva 

Bela barva pomeni nevtralno osnovo. Simbolizira preprostost, čistost in stabilnost. Optično poveča prostor in izgleda dobro ne glede na to, s katero barvo jo boste kombinirali.  Zanimiva različica so barvne stene (na primer svetlomodre) in dominantno belo pohištvo (na primer toaletna mizica)

 

Siva

Siva je nevtralna barva, ki lepo zmehča izrazitejše odtenke zelene, modre ali rdeče. Simbolizira stabilnost in trdnost. Primerna je za uporabo na hodnikih, lahko pa v sivi barvi izberete pohištvo za dnevno sobo ali spalnico

Modra

Modra pomirja in prinaša občutek varnosti. Zagotavlja miren spanec, zato se pogosto uporablja za spalnice ali otroške sobe. Primerna je tudi za kopalnice, v katerih lahko spominja na mirne vode ocena. Modra je kot nalašč za belo pohištvo. Tako lahko ustvarite romantični prostor s pridihom primorskega doma, v katerem vse leto boste imeli občutek, da živite le korak od morja. 

Zelena

Zelena bo vedno spominjala zlasti na naravo, torej na občutke, ki jih prinaša gozd – zdravje, blagodejnost, neprestani razvoj. Prostori, v katerih so elementi v zeleni barvi, delujejo sveže in harmonično. Ne bojte se, da bi ji dodali nežno rumeno, rjavo, belo ali cvetno tapeto. Zelena je idealna za zunanje prostore ali za kombinacije notranjih in zunanjih prostorov. 

Rdeča 

Rdeča je odlična v kombinaciji z belimi stanovanjskimi dodatki. Podpira aktivnost, je simbol ljubezni in spodbuja tek. Pazite, da boste za svoj dom izbrali nežnejše odtenke rdeče. Močni rdeči barvi se pogosto pripisujejo atributi jeze in nemira. 

 

Vijolična 

Vijolična je simbol ženstvenosti in nežnosti. Če izberete barvo sivke, bezga ali pa kakšen drug odtenek te čudovite barve, pridobili boste prostor z udobnim in sprostitvenim ozračjem. Barva je primerna za spalnice ali dnevne sobe, nežnejši odtenek pa tudi za predsobe. Čudovit ženstveni prostor ustvarite v kombinaciji z belimi pohištvom. Zamislite si na primer predsobo v nežnem vijoličnem tonu,  v kateri prevladuje čudovito belo ogledalo

Rumena

Rumena je barva sreče, optimizma, sodobnosti in kreativnosti. Rumeni prostori so zabavni in sveži, barva je torej idealna za otroško ali delovno sobo. Ne pozabite polne in živahne rumene barve kombinirati s čim manj izrazitim. Nevtralna siva ali bela barva lahko ustvarita odličen kontrast

Manj je včasih več, to pa velja tudi pri izbiri barv. Poskusite izbrati 2-3 barve, le-te pa v različnih kombinacijah vključite v celotno notranjo opremo. Izbirajte nežnejše tone posameznih barv, le-te pa kombinirajte s stanovanjskimi dodatki v beli ali sivi barvi, ki bodo močne barve sten nevtralizirali. Ne bojte se različnih kombinacij, izbirajte pa na podlagi osebnih želj. Ustvarite si prostor, ki ste ga vedno želeli. Prostor, ki vam bo všeč.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Polna (Desktop) različica
Rabim pomoč?Rabim pomoč?