Li veste, kako pravilno čistiti kozmetični čopičI? Dali vam bomo nasveti

KategorijaFilter
 
 
 
 
 

Li veste, kako pravilno čistiti kozmetični čopičI? Dali vam bomo nasveti

Piatok, 18 január 2019
Li veste, kako pravilno čistiti kozmetični čopičI? Dali vam bomo nasveti

V preteklosti so kozmetični čopiči uporabljali le profesionalni kozmetičarki. Danes ima vsaka od nas nekaj na kozmetični mizi. Kakšna je življenjska doba kozmetičnih čopičev? Kako zanje pravilno skrbeti?

Pri nakupu kozmetičnih čopičev imate dve izbiri. Izberete lahko čopiči iz sintetičnih ali naravnih materialov. Tisti z naravnimi vlakni so živalskega izvora. Prenašalo se je, da so fini in trajajo dlje. Vendar to morda ni vedno tako.

Čas se je minil in tehnologija je z njim napredovala tudi. Vse je odvisno od določene blagovne znamke. Seveda je vedno bolje vlagati v boljši kakovostni čopiči in iskati boljšo kakovost in manj količine. Takšni čopiči bodo trajali več let.


Zakaj čistiti vašI čopiči?

Če uporabljate čopiči pogosto, je zelo pomembno, da jih redno čistite. Vsaj enkrat na dva tedna. Ker v ščetinah čopiča ostanejo ostanki izdelka. Prekomerna mast, ki nastane med uporabo, lahko povzroči, da ne moremo nabrati dovolj izdelka. Prav tako lahko izdelek spremeni barvo zaradi nečistosti.

Estetski in praktični vidik je ena stvar. Druga je higienski vidik. V kontaminiranih ščetinah, za katere ne skrbimo, se lahko razmnožujejo bakterije. To povzroča težave s kožo. Zagotovo to ne boste tvegali.

.


Čistite! Kako?

Čistite čopiči pod tekočo vodo ali v večji posodi. Katero metodo izberete, je pomembno, da potopite samo aplikator, to pomeni ščetine. Izogibajte se kovinskemu delu. V tem delu so ščetine lepljene in lahko se zgodi, da se lepilo lahko odtrga. Voda in vlaga lahko povzročita na kovinskem delu korozijo.

Čiščenje pod tekočo vodo

Vedno čistite čopiči v mlačni vodi. Potopite ščetine pod vodo tako, da poteka navzdol. Ko iz ščetin odstranimo vse, kar gre, v našo dlan postavimo malo čistila za čopiči. S krožnimi gibi izdelamo peno, hkrati pa čistimo čopič. Čopič je čist v trenutku, ko pena ne obarva in ostane bela.

Nato temeljito sperite čopič pod vodo. Nežno stisnite ščetine in jih oblikujte v želeno obliko. Krtačo lahko posušite v čisti brisači, vendar je še bolje, da se čopiči posušijo tako da so ščetine v zraku. To lahko dosežete na primer tako, da čopič položite na rob kozmetične mize in ročaj obremenite s šalom.

Naš nasvet

Čopiči iz naravnih vlaken se sušijo dlje. Najbolje je pustiti, da se posušijo približno 24 ur. Ena noč je dovolj za čopiči iz sintetičnih vlaken.

Čistenie v miske

V posodo položite nekaj vode in čistila za čopiči. Čopiči lahko očistite s krožnimi gibi. Večkrat lahko spremenite vodo. Ko ste prepričani, da je popolnoma čist, temeljito sperite z mlačno, tekočo vodo.

Sušenje je enako kot pri čiščenju pod tekočo vodo.

Naš nasvet

Če nimate čistilo za čopiči, lahko uporabite nekaj nežnega šampona, kot je otroški šampon. Če želite še dodatno skrbeti za vaši čopiči, dodajte nekaj kapljic oljčnega ali kokosovega olja. Verjemite, da to bodo predvsem čopiči iz naravnega vlakna cenila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Polna (Desktop) različica
Rabim pomoč?Rabim pomoč?