6 nasvetov za romantično spalnico v vintage stilu

KategorijaFilter
 
 
 
 
 

6 nasvetov za romantično spalnico v vintage stilu

Štvrtok, 17 január 2019
6 nasvetov za romantično spalnico v vintage stilu

Romantična, udobna in elegantna. Želeli bi imeti spalnico v vintage stilu? Pazite pri opremljanju. Vintage stil ima svoja pravila in načela, ki jih je treba upoštevati. Svetovali vam bomo, kateri to so.

Prvotno bi skorajda ne našli besede vintage v povezavi z notranjim dizajnom. Ta izraz se je nanašal na izjemno kvalitetni vinski letniki. Kasneje se je vintage izraz začel uporabljati v metaforičnem pomenu za vse staro in dobro.

Danes je vintage izjemno priljubljen trend, ki prinaša v domov vonj zgodovine, občutljive pastelne barve, naravne materiale in cvetlične vzorce. Če si tudi tako predstavljate svoj domov, ne poskušajte urediti vaš domov z nepotrebnim pohištvom od svojih sorodnikov. Ni vse staro je vintage.

Kakšna je razlika med vintage a retro?

Mnogi ljudje pogosto pri oblikovanju interjerja zamenjujejo različni stili. Najpogosteje pride do mešanice retro in vintage stilov. Čeprav oba potegnejo iz preteklosti, je vsak drugačen in edinstven.

Retro dobi navdih zlasti v 50. in 70. letih prejšnjega stoletja. Tipični retro elementi so barvne barve, še posebej zelene, rumene, rjave, črne in rdeče. Pohištvo in dodatki so izdelani iz lesa, plastike ali vinila.

Nasprotno, vintage stil izgleda še dlje. Dobi navdih v 20. do 60. letih. V interjerji morajo biti mirne barve, kot so bež, siva ali smetanova. Pohištvo je mogoče prenoviti, vendar mora izgledati staro. Prednostne so naravne snovi v obliki lesa in bombaža, ki jih lahko dopolnimo s kovinskimi elementi. Absolutni tabu v vintage je plastika.

Osnovna načela vintage stilu

Tukaj so najpomembnejša načela vintage stilu:

  • Od materialov uporabite predvsem les.
  • V prostoru naj prevladujejo globoke barve, ki jih dopolnjujejo lepe in pastelne odtenke.
  • Pohištvo naj bo staro a elegantno.
  • Od vzorcev do primeri cvetovi ali izrezljani okraski na pohištvu.
  • Na dodatkih lahko morajo biti razpoke, patina in rjavenje.

Spalnica v vintage stilu

Pri urejanju spalnice se uporablja isto zaporedje kot v kateri koli drugi sobi. Najprej izberite ustrezno talno in stensko barvo, postopoma postavite največje dele pohištva in na koncu dodajte dodatno opremo in tkanine. Kako to storiti vse v vintage stilu?

1. Ozadja in mirne barve na stenah

Pobarvajte steni v belo ali v naravnih bež barvah. Če želite malo bolj veselo barvo, poskusite pastele odtenke. Poleg barve lahko tudi pokrijete stene z ozadji. Cvetni vzorci ali okraski so za vintage stil super.

2. Bela postelj z izrezljano glavo

Po stenah sledi izbira postelje. Postelja iz lesa ali kovine je primerna za prijetno spalnico v starinskem stilu. Glede barv je primerna bela, poudarja romantično vzdušje. Postelje v vintage stilu imajo lahko tudi visoke glave okrašene z izrezljani motivi.

3. Pohištvo kot za sodobno princeso

Poleg postelje dodajte v spalnico tudi garderobo in nočne mize. Pozabite na vgrajene omare in poiščite koščke v starinski trgovini. Kakovostna lesena omara bo verjetno potrebovala dovolj prostora, vendar bo v spalnico dodala pravo vzdušje.

4. Ne pozabite na toaletno mizico

Toaletna mizica je nežen del vintage spalnice. Ta praktični pomočnik prinaša v prostor zgodovino, eleganco in veličino. Postavite nanjo svoji priljubljeni parfumi ali lepo skrinjico za nakit in sako jutro lahko vstanete kot princesa.

5. Tkanine in blazine za romantične trenutke

Eden od pomembnih detajlov, ki bo celotno sobo naredili udobno, je tekstil. Lahko so v spalnici v obliki prevlek, blazin, baldahina, pa tudi senčnikov. Izberite tudi tiste, ki imajo nekaj naborkov in cvetlični tisk.

6. Dodajte majhno dodatno opremo

Zadnja češnja na torti pri urejanju vintage interjerju so dodatki. Lahko tudi v vintage spalnico postavite svetilko iz porcelana in nekaj starih fotografij. Neprecenljivo storitev bo zagotovilo tudi ogledalo z okrašenim lesenim okvirjem, v katerega lahko udobno skrijete vse vaše nakit.

Kot lahko vidite, uresničevanje zamisli o vintage stanovanju sploh ni težavno. Potrebuje le malo načrtovanja in časa. Pojdite v starinske trgovine in obiščite podstrešje stare mame. Lepo opremo in pohištvo v obliki toaletnih miz, ogledal in skrinjic za nakit najdete v naši e-trgovini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Polna (Desktop) različica
Rabim pomoč?Rabim pomoč?