Romantika iz Francije. Uredite vaše stanovanje v provansalskem stilu

KategorijaFilter
 
 
 
 
 

Romantika iz Francije. Uredite vaše stanovanje v provansalskem stilu

Utorok, 22 október 2019
Romantika iz Francije. Uredite vaše stanovanje v provansalskem stilu

Imeti očarljivo stanovanje, kot da je iz francoske province, je sanje mnogih ljudi. Provansalski stil je še vedno zelo priljubljen, kljub temu, da izvira iz druge polovice 18. stoletja. Mnogi izmed nas se z veseljem potopimo v svet sivke in čudovitih svetlih prostorov, polnih naravnih materialov in kremnih odtenkov - v svet udobja in nežnosti.

Ustvariti popolno okolje v svojem domu je enostavneje, kot se zdi. Med urejanjem doma v provansalskem stilu ne pozabite na tri osnovna načela: 

  1. manj je več,

  2. nežne svetle barve,

  3. najpomembnejši so detajli.

Manj je več 

Ustvarite prostor, v katerem bo prevladovalo nekaj izrazitejših kosov pohištva in dodatkov. Prostor naj ne bo prenatrpan. V prvi vrsti imejte v mislih, da bo prijetno in svetlo. V prostoru naj prevladuje rustikalno pohištvo ali vsaj pohištvo z rustikalnimi elementi. Mora delovati masivno, obenem pa nevsiljivo.

Značilne nežne barve 

Pozabite na hladno belo! V provansalskem stilu prevladujejo takšne barve, kot bež, slonovina, smetana ali krem. Odlični sta tudi nežna rožnata in nevsiljiva zlata barva, oziroma kombinacije z lesom in naravnimi materiali.  

Najpomembnejši so detajli   

Ustrezno atmosfero pogosto ustvarijo detajli. Na masivno toaletno mizico postavite elegantno škatlo za nakit. V prostor namestite veliko ogledalo, da dobite učinek optičnega povečanja - s tem bo ženski kotiček popoln. Ne pozabite, da mora soba dišati. Dišati po ženski. Po njenem značilnem vonju – parfumu.  

Ustvarite si dom, v katerega se boste z veseljem vračali in ki ga bodo pohvalili tudi drugi, ki ga boste imeli radi in se v njem počutite odlično. Provansalski stil bo aktualen tudi čez 20 ali 50 let. Vložite v kakovostno opremo, piko na i pa bodo postavili detajli. Zdaj pa ostane samo še ena naloga - uživajte v svojem domu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Polna (Desktop) različica
Rabim pomoč?Rabim pomoč?