Zakaj bi morala vsaka ženska imeti škatlo za nakit?

KategorijaFilter
 
 
 
 
 

Zakaj bi morala vsaka ženska imeti škatlo za nakit?

Streda, 22 január 2020
Zakaj bi morala vsaka ženska imeti škatlo za nakit?

Nakita in bižuterije ženske nikoli nimamo dovolj, pogosto pa zanje ne skrbimo, kot bi morale. Za zaščito nakita je najpomembnejša njegova hramba.  Mnoge od nas imamo nakit po predalih, v škatlici v kopalnici ali pa kar na toaletni mizici. Zato ni čudno, da ima naš nakit kratko življenjsko dobo in se hitro poškoduje oziroma spremeni barvo, na splošno pa ni več takšen, kot je bil v času nakupa.

Čistoča

Škatla za nakit ohrani nakit v čistoči, na nakit ne pada prah. Nakit zahtevnejše oblike, na katerega izbokle in prepletene dele pada prah, se doma težko čisti, zato je dobro, če takšno stanje preprečite. Velika napaka je tudi, če nakit hranite v kopalnici, kajti v vlažnem okolju prej oksidira, nekatere kovine celo zarjavijo. V škatli za nakit boste nakit hranili na suhem in v čistoči.

Zaščita pred poškodovanjem 

Prednost škatel za nakit je tudi, da so v njih vaši zakladi razporejeni, ne zatikajo se drug ob drugega, posledično pa se medsebojno ne poškodujejo. Zjutraj se izognete glavobolu zaradi razvozlavanja verižic in uhanov.  

Preglednost 

Končno veste, kaj vse imate! Če pri nakitu ni sistema, če je razmetan na različnih mestih, ali pa stisnjen v en predalček, z lahkoto izgubite pregled. S škatlo za nakit ga boste lahko razporedili po barvi ali stilu ter si prihranili čas pri izbiri primernega za posamezna oblačila. Če si boste priskrbeli škatlo za nakit z ogledalom, boste lahko sproti preverili, ali vam paše. 

Zaščita pred svetlobo 

Mogoče niti slutili niste, da je veliko materialov, ki so uporabljeni za izdelavo nakita, občutljivih na svetlobo. Na primer določene vrste smole ali poldragi kamni - karneol, roževec ali ametist lahko sčasoma spremenijo barvo, če so neprestano izpostavljeni svetlobi. Ni nujno, da gre za neposredno sončno svetlobo. V škatlah za nakit jih boste hranili v temi in jim podaljšali življenjsko dobo. 

Varnost 

Otroci vedno odkrivajo nove stvari in sijoče stvari, v trenutku nepazljivosti pa lahko povzročijo poškodbe sebi in škodo staršem. Če želite svoj nakit zaščititi pred radovednimi otroci, najboljša rešitev je nakup škatlice za nakit s ključavnico. Predvsem se vam ne bo zgodilo, da bi otrok dal nakit v usta, ali pa se urezal z ostrim delom. 

Praktična in funkcionalna oblika  

Poleg vseh navedenih prednosti je lahko škatla za nakit tudi lep dodatek v vaših notranjih prostorih. Danes je na voljo veliko lepih oblik, lahko torej izberete takšno, ki vam je najljubša.   

Enostavno vzdrževanje  

Zadostuje, če prah na škatli za nakit obrišete z mehko krpo ali nežnim čistilnim sredstvom, kar je bistveno enostavneje od zahtevnega čiščenja vsakega posameznega kosa nakita, ki se je zaradi vplivov okolja umazal. 

Če ste pravkar ugotovili, da potrebujete škatlo za nakit, imamo v ponudbi kakovostne kose, ki so zares prostorne in pregledne. Izbirate lahko med različnimi oblikami – od elegantnih v vintage stilu, preprostih sodobnih do praktičnih v obliki kovčka, ki jih boste lahko s sabo vzeli tudi na potovanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Polna (Desktop) različica
Rabim pomoč?Rabim pomoč?