Varstvo osebnih podatkov

KategorijaFilter
 
 
 
 
 

Varstvo osebnih podatkov

Družba "Eshopist, s. r. o., Karpatské námestie 10A 831 06 Bratislava - mestská časť Rača,  SK2120290271  („Eshopist“), upravljavec spletne trgovine www.therese.si, izjavlja, da vsi osebni podatki (v nadaljevanju tudi „podatki“) veljajo za strogo zaupne in da se z njimi razpolaga skladno z veljavnimi zakonskimi določbami na področju varstva osebnih podatkov.

Varnost vaših osebnih podatkov je naša prioriteta. Osebnim podatkom in njihovi zaščiti zato posvečamo vso ustrezno pozornost. V teh Načelih obdelave osebnih podatkov („Načela“) bi vam želeli pojasniti, kakšne osebne podatke o vas zbiramo in na kakšen način jih uporabljamo.

1. Osebni podatki in njihova obdelava

1.1. Kategorije osebnih podatkov

Zbiramo različne podatke, odvisno od tega, katere od naših storitev uporabljate.

Če pri nas nakupujete, zbiramo:

 • Ime in kontaktne podatke. Ime in priimek, elektronski naslov, poštni naslov, naslov za izdajo računa, telefonsko številko, bančni račun
 • Demografske podatke. Podatek o spolu, datum rojstva, država in prednostni jezik.
 • Podatke, nastale na podlagi vzpostavljene pogodbe – kupljeni izdelki, segment strank, obseg nudenih storitev

Če od nas prejemate marketinška sporočila, zbiramo:

 • Ime in kontaktne podatke – elektronski naslov in rojstno ime.
 • Demografske podatke – država, podatek o spolu.

Obdelujemo tudi naslednje osebne podatke:

 • Podatke iz komunikacije med Eshopist in stranko
 • Posnetke kamer iz trgovin in prostorov družbe Eshopist
 • Podatke o navadah na spletnih straneh, ki jih upravlja družba Eshopist

1.2. Nameni obdelave osebnih podatkov:

 • Zagotavljanje storitev in njihovo izboljševanje. Da bi lahko zagotavljali nudene storitve in jih izboljševali v vaše zadovoljstvo, obdelujemo vaše osebne podatke. Natančneje sem sodijo:
  • Obdelava naročila blaga ali storitev, ki so bili naročeni preko naše spletne strani, mobilne aplikacije ali telefonske linije za stranke. 
  • Opozarjanje na razpoložljivost blaga. V primeru, da zahtevate spremljanje razpoložljivosti, vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja.
  • Zbrane podatke uporabljamo za namene komunikacije z vami in za individualno prilagajanje le-te. Z vami lahko, na primer, vzpostavimo stik preko telefona, e-pošte, v aplikaciji ali na drug način, da bi vas opomnili, da imate blago v spletni košarici, vam pomagali zaključiti vaše naročilo, vam sporočili aktualno stanje vaše zahteve, naročila ali reklamacije ali da bi od vas v ta namen pridobili dodatne informacije oziroma vas opozorili, da morate izvesti dejanje, nujno za ohranitev aktivnega stanja vašega računa. Če pri nas kupujete kot nečlan, te podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa, ki predstavlja upravičen interes družbe Eshopist , kot je opisano zgoraj.
  • Izboljševanje storitev. Podatke uporabljamo za stalno izboljševanje naših storitev in sistemov, vključno z dodajanjem novih funkcij, in hkrati z namenom sprejemanja informiranih odločitev z uporabo zbirnih analiz in poslovne inteligence, vse to na osnovi našega zakonitega interesa, ki izhaja iz podjetniške svobode in temelji v nujnosti izboljševanja nudenih storitev za zagotovitev uspeha v gospodarski konkurenci. Da bi zagotovili dodatno varnost vaših pravic in interesov, osebne podatke za namene izboljševanja uporabljamo v anonimizirani obliki.
 • Zaščita, varnost in reševanje sporov. Podatke lahko obdelujemo tudi iz naslova zakonitega interesa, ki zadeva zagotavljanje zaščite in varnosti naših sistemov in naših strank, za odkrivanje in preprečevanje goljufij, reševanje sporov in izvrševanje naših dogovorov na podlagi zakonitega interesa.
 • Posnetki kamer. Eshopist v svoje trgovine in v prostore družbe namešča kamere za zaščito zakonitih interesov družbe Eshopist . Mesta, na katerih so nameščene kamere, so vedno označena z opozorilom.
 • Marketinške ponudbe.
  • komercialna sporočila
   • Pošiljamo vam komercialna sporočila o izdelkih, podobnih tistim, ki ste jih že kupili.
   • Ta komercialna sporočila lahko vedno zavrnete preko povezave za odjavo, ki jo najdete v vsakem e-sporočilu.
   • V primeru, da se odjavite od prejemanja komercialnih sporočil, vaših elektronskih kontaktnih podatkov ne bomo več uporabljali v te namene. Zopet jih bomo začeli uporabljati le, če jih boste za to vnesli oziroma če boste to izrecno zahtevali.
  • Marketinške ponudbe, ki se vam prikazujejo, so lahko izbrane na podlagi drugih informacij, ki smo jih o vas sproti pridobili na podlagi osebnih podatkov, demografskih podatkov, priljubljenih postavk in podatkov o uporabi v povezavi z našimi izdelki in spletno stranjo (piškotki, IP naslov, podatki iz vašega brskalnika, podatki o klikih, prikazanih komercialnih sporočilih, ogledanih izdelkih). Ne izvajamo popolnoma avtomatizirane obdelave, ki bi za vas imela kakršnekoli pravne posledice.
  • Če niste naša stranka, podatke obdelujemo samo na podlagi vašega soglasja.
  • Imate pravico, da kadarkoli brezplačno vložite ugovor proti tovrstni obdelavi. Kontaktni podatki so navedeni na koncu tega dokumenta.
 • Obdelava piškotkov s spletnih strani, ki jih upravlja družba Eshopist
  • Če imate v svojem spletnem brskalniku omogočene piškotke, obdelujemo podatke o spletnih navadah iz piškotkov, ki so nameščeni na spletnih straneh, ki jih upravlja družba Eshopist , in sicer zato, da bi zagotovili boljše delovanje spletnih strani Eshopist in pa za namene spletnega oglaševanja družbe Eshopist . Več informacij najdete v posebnem poglavju tega dokumenta.

1.3. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

 1. družbam, ki izdajajo kreditne kartice, ponudnikom plačilnih storitev z namenom obdelave plačil in bankam na podlagi vašega naročila za namene izpolnjevanja kupoprodajne pogodbe
 2. prevoznikom za namene dobave vaših naročenih izdelkov ali storitev ter reševanja reklamacij, vključno z odstopom od pogodbe
 3. našim partnerjem v programih zvestobe, v katere se boste vključili
 4. ostalim ponudnikom storitev, tretjim osebam, vključenim v obdelavo podatkov;
 5. tretjim osebam, npr. pravnim zastopnikom, sodiščem z namenom izvršbe ali sklenitve kakršnekoli pogodbe z vami;
 6. javnim organom (npr. policija)
 7. tretjim osebam, ki izvajajo raziskave o strankah

Če tretje osebe podatke uporabljajo v okviru njihovega zakonitega interesa, upravljavec za njihovo obdelavo ne nosi nobene odgovornosti. Takšno obdelavo urejajo načela obdelave osebnih podatkov zadevnih družb in oseb.

2. Račun uporabnika in nakup brez registracije

 1. . Preko uporabniškega računa boste pridobili neposreden dostop do svojih podatkov, vključno z njihovim urejanjem, na ta način pa boste imeli tudi možnost vpogleda v svoje podatke o končanih ali nedokončanih naročilih ter urejanja prejemanja novic. Preko uporabniškega računa lahko tudi upravljate svoje osebne podatke in prejemanje novic.
 2. Več informacij boste našli v ustreznih poslovnih pogojih.
 3. Če za izvedbo nakupa ne želite ustvariti uporabniškega računa, lahko v naši spletni trgovini nakupujete tudi brez registracije, tj. kot nečlan.

3. Varstvo osebnih podatkov in obdobje hranjenja podatkov

3.1. Varstvo osebnih podatkov

 1. Vaši osebni podatki se k nam prenašajo v šifrirani obliki. Uporabljamo sistem kodiranja SSL (secure socket layer). Naše spletne strani in ostale sisteme s pomočjo tehničnih in organizacijskih ukrepov varujemo proti izgubi in uničenju vaših podatkov, proti dostopu nepooblaščenih oseb do vaših podatkov, njihovemu spreminjanju ali širjenju.
 2. Od naših obdelovalcev zahtevamo dokaze o skladnosti njihovih sistemov z uredbo GDPR.
 3. Dostop do vašega uporabniškega računa je mogoč le po vnosu vašega osebnega gesla. V povezavi s tem bi vas želeli opozoriti, da je nujno, da svojih podatkov za dostop ne posredujete tretjim osebam in da po koncu svoje dejavnosti v uporabniškem računu vedno zaprete okno svojega spletnega brskalnika, predvsem če računalnik uporabljate skupaj z drugimi uporabniki. Eshopist ne prevzema odgovornosti za zlorabo uporabljenih gesel, razen če takšno situacijo povzroči neposredno Eshopist.

3.2. Čas obdelave

Osebne podatke obdelujemo in hranimo

 • dokler je to nujno potrebno za zagotavljanje vseh pravic in obveznosti, ki izhajajo iz kupoprodajne pogodbe, tj. v času trajanja naročila in garancijske dobe
 • 1 leto po izteku garancijske dobe zaradi reševanja potencialnih sporov
 • dokler jih je Eshopist kot upravljavec dolžen hraniti skladno s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Računovodski dokumenti, npr. računi, ki jih izstavi družba Eshopist , se skladno z zakonom arhivirajo 10 let od njihove izstavitve.
 • Soglasje s pošiljanjem opozoril o razpoložljivosti blaga ostaja veljavno, dokler ni poslana informacija o razpoložljivosti, najdlje pa 1 leto, oziroma do preklica.
 • Soglasje z marketinškimi ponudbami je veljavno 4 leta ali do preklica
 • Posnetki s kamer iz trgovin in prostorov družbe Eshopist ter okolice stavb družbe Eshopist se obdelujejo največ 90 dni od zajetja posnetka kamere.
 • Pregled 6 let
 • Pomagamo 10 let
 • Komunikacija 2 leti
 • Natečaji 1 leto

V ostalih primerih izhaja čas obdelave iz namena obdelave ali pa je določen s pravnimi predpisi na področju varstva osebnih podatkov.

4. Pravice subjektov podatkov

 1. Če obdelujemo vaše osebne podatke, lahko kadarkoli zahtevate brezplačne informacije o obdelavi svojih osebnih podatkov.
 2. Če menite, da obdelavo vaših osebnih podatkov izvajamo v nasprotju z načeli varstva osebnih podatkov in zakonskimi pogoji varstva osebnih podatkov, lahko zahtevate pojasnitev, zahtevate, da odstranimo tako nastalo stanje, predvsem pa lahko zahtevate popravek, dopolnitev, odstranitev osebnih podatkov ali onemogočenje dostopa do osebnih podatkov.
 3. Če želite uveljaviti svoje pravice, se prosimo, obrnite na pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov na e-naslov artube@artube.sk. Lahko se tudi obrnete na Urad za varstvo osebnih podatkov.
 4. Svoje soglasje z obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Če prekličete soglasje z obdelavo osebnih podatkov, bodo vaši osebni podatki izbrisani ali anonimizirani; to pa ne velja za osebne podatke, ki jih Eshopist potrebuje za izpolnitev zakonskih obveznosti (npr. za izvedbo oddanega naročila) ali za zaščito svojih zakonitih interesov. Do odstranitve osebnih podatkov pride tudi v primeru, da osebni podatki niso potrebni za določen namen ali če je hranjenje vaših podatkov nedopustno iz drugih zakonsko določenih razlogov.

5. Spletne strani

5.1. Piškotki

Na naših straneh uporabljamo piškotke, da vam lahko prikazujemo relevantno in zanimivo ponudbo in vam zagotovimo prijetno uporabniško izkušnjo. Piškotki so male tekstovne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik, pametni telefon ali drugo napravo in se uporabljajo v vašem brskalniku. Več informacij o piškotkih lahko najdete tukaj. Piškotke uporabljamo npr. za:

 • pravilno delovanje košarice, da lahko kar najbolj enostavno zaključite svoje naročilo
 • shranjevanje vaših prijavnih podatkov, da vam jih ni treba ponovno vnašati
 • kar najboljšo prilagoditev naših strani vašim zahtevam s pomočjo sledenja obiskanosti, vašega premikanja po straneh in uporabljenih funkcij
 • pridobivanje informacij o ogledovanju reklam, da vam ne bi prikazovali reklam za blago, ki vas ne zanima

Nekateri piškotki lahko zajemajo informacije, ki jih nato uporabijo tretje osebe in ki npr. neposredno podpirajo naše oglaševalske aktivnosti (t. i. „piškotki tretjih oseb“). Na primer, informacije o izdelkih, kupljenih na naši strani, lahko oglaševalska agencija prikazuje v okviru prikaza in prilagoditve reklamnih pasic na spletnih straneh, ki si jih ogledujete. Na osnovi teh podatkov vas ni mogoče identificirati.

5.2. Uporaba piškotkov

Piškotke, ki se uporabljajo na naših straneh, lahko razdelimo na dva osnovna tipa. Začasni t. i. „session cookies“ se izbrišejo takoj, ko zaključite obisk naših strani. Trajni t. i. „persistent cookies“ ostanejo shranjeni v vaši napravi mnogo dlje ali dokler jih ne odstranite ročno (kako dolgo ostane piškotek v vaši napravi, je odvisno od nastavitev samih piškotkov in nastavitev vašega brskalnika).

Piškotke je glede na njihovo funkcionalnost mogoče razdeliti na:

 • analitične, ki nam pomagajo povečevati prijaznost naših spletnih strani do uporabnikov tako, da razumemo, kako jih ti uporabljajo
 • izvedbene, ki nam omogočajo analizirati učinkovitost različnih prodajnih kanalov
 • sledilne, ki v kombinaciji z izvedbenimi pomagajo analizirati učinkovitost različnih prodajnih kanalov
 • ciljne, ki jih uporabljamo za prilagoditev vsebine reklam in zagotovitev njihove ustrezne ciljne usmerjenosti
 • obvezne, ki so pomembni za osnovno delovanje strani

5.3. Zavrnitev piškotkov

Nastavitve uporabe piškotkov so del nastavitev vašega spletnega brskalnika. Večina brskalnikov piškotke v privzetih nastavitvah samodejno sprejema. Piškotke lahko s pomočjo svojega spletnega brskalnika zavrnete ali omejite na izbrane tipe.

Informacije o brskalnikih in o načinu vnaprej izbranih nastavitev za piškotke lahko najdete na naslednjih spletnih straneh ali v ostali dokumentaciji spletnih brskalnikov

5.4. Povezave

Naše spletne strani vsebujejo povezave do drugih koristnih spletnih strani, ki obsegajo informacije. Opozarjamo, da so te strani lahko v lasti in upravljanju drugih družb in organizacij, ki imajo druga načela varstva osebnih podatkov. Naša družba nima nobenega nadzora nad takšnimi spletnimi stranmi in ne nosi nobene odgovornosti za kakršnekoli informacije, material, izdelke ali storitve, ki jih te obsegajo oz. do katerih lahko preko njih dostopate.

6. Obrnite se na nas

Če imate kakršnakoli vprašanja, komentarje ali zahteve glede teh Načel, se brez odlašanja obrnite na nas na naš naslov, preko telefonske linije za stranke, ki je navedena v nogi teh Načel, ali preko e-naslova.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov: artube@artube.sk

Kontakt: Eshopist , s.r.o.,
Karpatské námestie 10A 831 06 Bratislava - mestská časť Rača
Slovak Republic

Pomoč uporabnikom: info@therese.si
 

Ta Načela varstva osebnih podatkov veljajo od 20. 5. 2018.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Polna (Desktop) različica
Rabim pomoč?Rabim pomoč?